Wat is het Vriendenprogramma?

Vrienden staat voor:

Voel je gevoelens, Rust en ontspan, Ik kan het proberen, Een plan van aanpak, Naasten, Doe je oefeningen EN rustig blijven. 


Het Vriendenprogramma is een programma waarbij kinderen (en volwassenen) leren om hun gedrag, lichamelijke reacties en gedachten aan te pakken en onder controle te krijgen. Met behulp van het programma leren kinderen om weerbaarder te worden, om te gaan met angsten en leren ze om piekergedachten en stress onder controle te krijgen. Het programma komt oorspronkelijk uit Australië en mag alleen door gecertificeerde trainers gegeven worden.

Sinds januari 2022 ben ik gecertificeerd trainer voor het Fijn Vrienden (5 t/m 7 jaar) programma en Vrienden voor het leven (8 t/m 12 jaar) programma. Sinds mei 2022 ben ik gecertificeerd trainer van het Vrienden Jongeren programma (13 t/m 18 jaar). 

Werkwijze en sessies

Het Vriendenprogramma kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Het programma bestaat uit acht tot tien sessies van 45 tot 60 minuten. Bij het Vriendenprogramma hoort een werkboek. We doen tijdens de sessies oefeningen uit het werkboek en in het werkboek staan tevens thuisoefeningen. De samenwerking met ouders is daarom erg van belang. De oefeningen kunnen ook gedeeld worden met school of op school uitgevoerd worden. 

Tarieven

Individueel: €55,- euro per sessie van 45 minuten.
Groepsverband: €15,- euro* per sessie van 45-60 minuten.
*Minimaal drie leerlingen per sessie (maximaal 6 leerlingen per sessie). 

Meer informatie?

Nog meer lezen over het vriendenprogramma? Kijk dan op https://www.vriendenprogramma.info/ 

Nieuwsgierig geworden naar het Vriendenprogramma? Neem contact op via onderstaand formulier of bel +31 6 382 887 65

RT-Praktijk Aniek

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp
Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.